Läs mer

Samordnad varudistribution halverar livsmedelstransporter

Samordnad varudistribution kan ge både effektivitets- och miljövinster. I Norrköping har man lyckats att mer än halvera sina livsmedelstransporter. Kommunens matvaror körs nu också ut med klimatvänliga lastbilar och distributionscentralen drivs med solceller.

Läs mer i Svensk Åkeritidning >>

Logistikcenter med miljöprofil planeras i Norrköping

Logistikexperten Almroths vill uppföra ett logistikcenter med miljöprofil i Norrköping. Målet är att centret ska samla över hundra större och mindre e-handlare i ett hållbart e-handelsflöde. Satsningen väntas skapa minst 500 nya arbeten.

Läs mer på Intelligentlogistik.com >>

Länets första mack för flytande biogas har öppnat

Ett steg närmare att klimatsäkra den alltmer ökande tunga trafiken på våra vägar - Östergötlands första mack för flytande biogas har öppnat i Mjölby.

Läs hela nyheten på Corren.se >>

Läs mer

Bygglogistikerna Servistik tog hem Postnords stora logistikpris

Linköpingsbaserade bygglogistikföretaget Servistik tog i förra veckan hem Postnords stora logistikpris, som delas ut till det företag eller den organisation som skapat den mest effektiva, innovativa och kreativa logistiklösningen under året som gått.

“Med ett industriellt logistiktänkande säkerställer Servistik att materialförsörjningen till byggarbetsplatser sker samordnat, väl planerat och just-in-time. Genom smart planering och samordning skapas även förutsättningar för en bättre miljömässig hållbarhet och positiva effekter på arbetsmiljön.”, löd motiveringen. 

Läs mer på Transportnet.se >>

Mer lagerytor i Norrköping - Martin & Servera bygger nytt

Martin & Servera, som levererar livsmedel, drycker och utrustning till restaurang- och storköksmarknaden, finns redan idag med lager i Norrköping, byggt 1964. I verksamheten i Norrköping arbetar cirka 400 personer. Nu bygger man ett nytt och klimatsmart lager på ca 28 000 kvadratmeter.

– För oss har det varit viktigt att bygga nytt just här i Norrköping. Dels för det gynnsamma logistiska läget – men också för att vi vill ha med oss all den kompetens som finns hos medarbetarna här, kommenterar Stefan Bergström Hedmark, vd för Martin & Servera Logistik.

Läs mer på Intelligentlogistik.com >>